Årets svetslärare – Andreas Nilsson på Veldi i Malmö

Andreas Nilsson, en av våra skickliga svetslärare på Veldi i Malmö, har blivit tilldelad utmärkelsen “Årets svetslärare 2023” av Svetskommissionen. Det är en ärofylld titel som elever från hela landet kan nominera sina lärare till. Det är svårt att uppnå en högre utmärkelse än denna som svetslärare, och Veldi är naturligtvis stolta över att ha Andreas i sitt team, säger Roger Psajd, VD på Veldi.

Andreas kommenterar: “Jag hade aldrig kommit så långt som jag är idag utan mina fantastiska elever. Vi har funnit en bra balans där eleverna utmanar mig som lärare att hitta nya och innovativa sätt att förmedla kunskap, samtidigt som jag utmanar dem att alltid sträva efter att bli så skickliga som möjligt inom allt de gör, både nu och i framtiden, inom denna bransch som industriarbetare.”

Vi hoppas nu att detta kan inspirera fler lärare att utvecklas i sin roll som svetslärare. Det finns många kompetenta svetslärare runt om i landet, så vi ser detta som bara början, avslutar Roger Psajd.

Vår bemanning har medarbetarna med rätt kompetens!

I dessa osäkra tider kan det ta emot att nyanställa med allt vad det innebär, det kan vara tidsödande med intervjuer och administration. Att vara arbetsgivare innebär mycket ansvar, löneutbetalning, skatter, pensioner, försäkringar och mycket mer. Allt detta sköter vi åt er när ni tar in kompetens från Veldi Bemanning.

Konceptet bygger på att hyra in personal och kompetens efter mer eller mindre tillfälliga behov. Bemanning är en flexibel lösning eftersom ni som företag styr hur lång period och till vilken omfattning ni önskar hyra in personal.

Om du har en flexibel bemanningsstrategi kommer din personalstyrka att stå bättre rustad inför framtiden, och det ger er förutsättningar att kunna anpassa er för att klara framtidens oförutsägbara utmaningar, samtidigt som du slipper tidsåtgången, arbetet och kostnaderna som nyanställningar innebär.

Även företag som prioriterar fast anställd personal kan ta hjälp av en flexibel bemanningsstrategi för att skydda sig mot kompetensbrist som kan leda till störningar och problem i verksamheten. Att bygga en flexibel bemanningsstrategi handlar lika mycket om att skydda företagets framtid, som att uppfylla specifika kompetensbehov.

Det finns många fördelar med att hyra in personal från oss, det är flexibelt, tidsbesparande och minskar administrationen. Det ökar dessutom kvaliteten på processen eftersom vi på Veldi är experter på att hitta kompetens för industrin, och jobbar med det dagligen. Vi har personal som redan genomgått rekryteringsprocessen och är startklara direkt, vilket gör att du kan börja lära känna din potentiella nya medarbetare snabbare. Vi är flexibla och anpassar med glädje dina personalbehov i takt med att förutsättningarna förändras.

Kontakta oss genom att klicka här så hjälper vi dig att hitta rätt medarbetare.

SFI i Jönköping

Vi erbjuder nu SFI på Veldi i Jönköping. SFI är för dig som är vuxen och inte har svenska som modersmål. Vi är olika och har olika kompetenser och utbildningar. Veldi hjälper dig att planera dina SFI-studier efter dina behov och önskemål. Våra lärare lyssnar och ser efter vad du behöver för att ta dig ut i arbetslivet. Vi erbjuder SFI för studieväg 2 och 3 i kurserna B, C och D.

Har du några frågor är du välkommen att höra av dig till utbildningssamordaren Evelina på telefonnnummer 0735 59 30 44 och mail evelina.ostman@veldikompetens.se.

Läs mer här.

Ny utbildning – kantpressare

Ta chansen att läsa till ett efterfrågat yrke! Vi erbjuder utbildningen på vår skola i Jönköping.

Som utbildad kantpressare formar du detaljer av metall i en pressmaskin. Du tillverkar delar till färdiga produkter, till exempel plåtdetaljer till en bil. Utbildningen tar endast 40 veckor, det är stor efterfrågan på kantpressare i Jönköping och det finns goda möjligheter till jobb.

Efterfrågat utbildningssamarbete mellan Veldi och Heidenhain

Veldi Kompetens och Heidenhain inledde den 1 februari ett slagkraftigt samarbete för CNC-utbildningar. Utbildningarna kommer att hållas i Veldis lokaler i Årstaberg, Stockholm, och vänder sig till medarbetare som redan idag jobbar inom industrin med Heidenhains styrsystem.

– Syftet är att öka kvaliteten och frekvensen ytterligare på Heidenhains utbildningar inom CNC-programmering. Därför känns det mycket bra att vi har slagit våra påsar ihop och nu kan erbjuda denna efterfrågade utbildning i våra anpassade och ändamålsenliga lokaler i Stockholm, säger Roger Psajd, VD på Veldi Kompetens.

Under utbildningen kommer det att finnas tillgång till en toppmodern 5-axlig CNC-fräs samt moderna skärverktyg. Heidenhain kommer fortsatt att stå för utbildningsinnehållet men Veldi har som mål att själva kunna ha en egen utbildare certifierad under 2022.

Ambitionen är att successivt utöka antalet utbildningar och sprida ut dem under året eftersom behoven av kompetensutveckling hela tiden växer inom industrin över hela landet.

Roger Psajd menar att satsningen är ett viktigt initiativ för att lyfta industrin med hjälp av kompetensutveckling och att det nu blir möjligt tack vare ett gediget program av högkvalitativa utbildningar. Samarbetet med Heidenhain är en viktig pusselbit på den resan.

– Jag är mycket glad över att kunna presentera detta samarbete och är övertygad om att vi kommer att höja vår kvalitet när vi nu får tillgång till Heidenhains stora kunnande inom styrsystem och automation. Därtill kommer vår egen långa erfarenhet av utbildningar. Det här är verkligen en ”perfect match”, fortsätter Roger Psajd.

Veldi även kommer att utbilda sina KOMVUX-elever inom Heidenhains styrsystem för att tillföra marknaden fler kompetenta operatörer med kunskap om Heidenhains styrsystem.

Även Per Wincent, verkställande direktör på Heidenhain, är mycket nöjd över att samarbetet kommer till stånd:

– Vi är mycket glada över att vi får möjligheten att samarbeta med ett företag som Veldi med deras långa erfarenhet och kunskap inom utbildning med fokus på skärande bearbetning, säger han.

Intresserad av att delta på en kurs? Kontakta Samuel Carlsson på:
Telefon: 070-740 64 95
samuel.carlsson@veldikompetens.se

Unikt erbjudande: Automationsutbildning för endast 2500 kr!

Efter stor efterfrågan från våra kunder har vi nu tagit fram en serie utbildningsfilmer som hjälper er att säkerställa kunskaperna inför slutprovet. Det hela sker i samarbete med vår partner, automationsföretaget Omron.

Som ett lanseringserbjudande för denna nyttiga och efterfrågade satsning kan du köpa kursen för endast 2500 SEK per person (exklusive moms) till och med 31 mars.

Ordinarie pris kommer att vara 3 500 SEK per person så det lönar sig alltså att slå till direkt! Till dig som vill köpa för fler än för 10 personer tar vi fram en specialoffert där vi kommer att kunna anpassa utbildningens innehåll.

Välj bland dessa utbildningar:
Automation

 • PLC – Programmable Logic Controller
 • HMI – Human Machine Interface
 • Industriell automation
 • Industriella Nätverk
 • Industrikomponenter – Strömförsörjning
 • Industrikomponenter – Säkringsmaterial
 • Industrikomponenter – Relä
 • Industrikomponenter – Instrument
 • Industrikomponenter – Sensorer

Maskinsäkerhet

 • Varför säkerhet? (CE-Märkning, ska inte skada sig på arbetet osv)
 • Olika typer av skydd (nödstopp, brytare, ljusskydd)
 • Skydd vid dörrar (olika brytare)
 • Skydd vid öppningar (ljusskydd)
 • Säkerhet runt robotar

Sugen på att beställa? Kontakta tina.niska@veldikompetens.se

Passa även på att kolla in vår Youtube-kanal för mer information.

Veldi genomför digitala utbildningar på uppdrag av Trygghetsfonden TSL

Veldi AB och Trygghetsfonden TSL, som erbjuder omställningsstöd till personer som blivit uppsagda, har tecknat ett nytt avtal med syfte att industrimedarbetare runt om i landet lättare ska kunna ta del av digitala utbildningar.

Företag som påverkats av pandemin kan ansöka om kostnadsfria kompetensutvecklingsinsatser genom Trygghetsfonden TSLs nya projekt “Kompetens för konkurrenskraft – för individer och företag”. Tack vare att utbildningarna ges digitalt och på distans kan deltagarna börja studera direkt när ansökan går igenom. I den digitala miljön finns också möjlighet att ställa frågor till ansvarig lärare.

“Att bli leverantör till Trygghetsfonden TSL är verkligen ett kvitto på vårt arbete med att digitalisera utbildningar för industrin. Allt fler företag ansluter sig till våra digitala utbildningar och det är det område som växer mest hos oss just nu.”
Roger Psajd, VD Veldi kompetens 

Nytt bemanningskontor i Halmstad

Flera av Veldi Kompetens kunder till industriutbildningarna i Halland har efterfrågat även bemanningsverksamhet i regionen. Därför öppnar vi ett bemanningskontor i Halmstad! 

– Detta är ett naturligt steg för att kunna hyra ut duktiga medarbetare som kommer från vår industriskola på orten, säger VD Roger Psajd. 

Satsningen är ett viktigt strategiskt steg, och innebär inte bara möjligheten att utbilda framtida industritalanger på den egna skolan utan att även hyra ut välutbildade personer, kanske framför allt inom CNC och Svets.

– På det här sättet visar vi att vi spelar i samma lag som det lokala näringslivet och berikar samtidigt arbetsmarknaden med de duktiga och drivna medarbetare som företagen behöver för att kunna växa och utvecklas. Behöver ni förstärka ert team av industrimedarbetare ska ni höra av er till vår konsultchef Alexandra Daher, uppmanar Roger Psajd.

Alexandra själv är mycket peppad inför uppgiften och säger så här om sitt jobb:

– Det känns jättespännande. Inte minst eftersom jag brinner intensivt framförallt för att hjälpa dem som befinner sig en bit från arbetsmarknaden. Det bästa med jobbet är när jag kan ringa en kandidat och berätta att han eller hon har fått ett jobb.

Kontakt:
Kontakta gärna vår konsultchef Alexandra Daher för mer information kring vad vi kan göra för ditt företag.
Telefon: 0709-687195

Mail: Alexandra.daher@veldikompetens.se

Se filmen om Alexandra här.