Veldis Kari kan bli årets lärare och Malmö årets skola

Veldis Kari kan bli årets lärare och Malmö årets skola

Nu kommer ännu ett kvitto på att vi ligger i framkant när det gäller utbildningskvalitet. Veldi Kompetens Malmö är nämligen nominerat till titlarna ”Årets lärare” och ”Årets skola” på Svetskommissionens årliga svetslärarmöte.

Och det är kursansvarige läraren och eldsjälen Kari Hanhineva som eventuellt kommer att prisas på Svetslärarmötet den 28 april som i år hålls digitalt.

– Dessa två nomineringar gör mig stolt. Vi ligger i framkant när det gäller IW-utbildningar och alla medarbetare är målmedvetna och jobbar helhjärtat, säger Kari som blev Årets lärare 2018 och även var lärare för den elev som blev årets svetselev 2017.

Vad tror du främst att det beror på att du och skolan blivit nominerade? 

– Att vi har god struktur, är målinriktade och väldigt informativa gentemot våra elever/deltagare.

Dessutom är utbildarna erfarna, nyfikna och ger allt för eleverna. En annan viktig framgångsfaktor, tror Kari, är att Veldi kommit så långt inom digitalisering vilket har underlättat oerhört under pandemin. Det var som starta från noll eftersom pandemin bröt ut nästan samtidigt som skolan öppnade.


– Ändå har vi under det gångna lyckats uppnå ett 10-tal diplom inom både IW och CNC. Vi har även kontakt med cirka 240 företag som vi kan vända oss till för APL-platser. Det är mycket uppskattat och vi är nu mycket välkända i hela Skåne.

Vad tror du om vinstchanserna?

– Det är många duktiga skolor som är med så svårt att gissa, men det ska bli otroligt spännande. I vilket fall är det stort att ens ha blivit nominerad eftersom det är Svetskommissionen som står bakom och väljer ut kandidaterna.

Oavsett om det blir något pris eller inte kommer Kari och hans kollegor att jobba vidare för att vässa sig ytterligare.

– Framtiden ser ljus ut. Vi har lyckats ta över elever från andra aktörer. I dagsläget har vi runt 80 elever men vi har kapacitet för cirka 100. Dessutom har vi avtal med AF och nu även Komvux där vi nyligen har vunnit upphandlingen för svetsutbildning. Att det även finns expansionsplaner med ny svetssimulator/ny teknik gör det hela ännu roligare. Tiden talar definitivt för oss, avslutar Kari.

Även Roger Psajd, VD för Veldi Kompetens, känner stor stolthet:

– Detta är givetvis ett kvitto på den höga kvaliteten i svetsutbildningen som Kari byggt upp i Malmö. Vi har satsat och investerat stort, men det kan alla göra. Skillnaden ligger att Kari lyckats skapa de mjuka värden som kännetecknar en professionell personalgrupp på allra högsta nivå. På det sättet kan vi leverera förstklassig utbildning.