Veldi nu fullskalig leverantör åt Hydro Extrusions

Veldi nu fullskalig leverantör åt Hydro Extrusions

Sedan den 1 december 2021 är Veldi fullskalig leverantör av bemanningstjänsten till Hydro Extrusions samtliga anläggningar i både Vetlanda och Finspång

Hydro Extrusions i Vetlanda, tidigare Sapa, är en av kommunens största arbetsgivare och som alla förstår är detta ett mycket prestigefyllt uppdrag som vi på Veldi är både stolta och glada över.

– Vi tackar för förtroendet och står väl rustade för att leverera alla de kompetenser som Hydro efterfrågar. Jag är säker på att vi har möjlighet att förse dem med ett flertal konsulter till olika avdelningar i och med vår samverkan med våra Veldi-skolor, säger Michael Holm, affärsområdeschef Bemanning på Veldi.

Michael menar att de kompetenser som finns på Veldis skolor och kontor kommer att bli mycket värdefulla för Hydro.

– Vår konsultchef Ida Blombäck och jag, som själv jobbat på Hydro i 16 år med just bemanningstjänster, har allt som behövs för att kunna vaska fram de guldkorn som finns och lotsa dem till lämpliga positioner i organisationen, fortsätter Michael.

Han tillägger att han redan nu har några ”ess i rockärmen” för framtiden, och att det tack vare det nya avtalet kan bli aktuellt att även öka bemanningen på Veldis eget kontor i Eksjö och på Höglandet.

Fakta, Hydro Extrusions:
Hydro är ett ledande aluminium- och energiföretag som strävar efter att skapa mer livskraftiga samhällen genom att utveckla naturresurser till produkter och lösningar på innovativa och effektiva sätt. På Hydro Extrusions (fd Sapa) i Vetlanda och i Finspång produceras aluminiumprofiler med över 50 års erfarenhet av strängpressnings- och tillverkningsprocesser för aluminium. I Finspång ligger även Hydro Innovation & Technology. Det är företagets forskningscenter som ska stimulera och vara en aktiv partner i affärs- och teknologiutvecklingen inom Hydro.