Veldi godkänd nu som leverantör av Stöd och matchning även i Halmstad och Växjö!

Veldi godkänd nu som leverantör av Stöd och matchning även i Halmstad och Växjö!

En helhetsleverantör av kompetensförsörjning som Veldi är så är företaget även med i matchen när det gäller Stöd och matchning (STOM). Våra första orter där tjänsten blev tillgänglig var Eksjö, Jönköping, Göteborg och Malmö. Nu finns vi även i Halmstad och Växjö. Och nu under pandemin kan du få hjälp av oss på distans – oavsett var i landet du bor! Våra team som sitter i de olika orterna finns redo att, på kort tid, hjälpa dig till ett jobb.

Stöd och matchning är till för dig som arbetssökande som behöver förstärkt och anpassat stöd i ditt jobbsökande. Syftet är att du ska börja arbeta eller studera så fort som möjligt. Med hjälp av en handledare får du ett individuellt anpassat stöd som hjälper dig att snabbare hitta ett jobb eller börja studera. Du kan till exempel få hjälp med att hitta och söka jobb, skapa ansökningshandlingar, kontakter med arbetsgivare, studie- och yrkesvägledning, studiebesök, språkundervisning med mera. Samt du kommer att ha individuella samtal med din handledare varje vecka.

”Vi är väldigt glada och stolta på Veldi att fått möjlighet att bedriva detta mycket viktiga uppdrag och bidra med vår kompetens, speciellt i dessa tider i spåren av Covid-19, då läget på arbetsmarknaden är tuffare än på mycket länge. Med vårt nya affärsområde vill vi skapa ännu bättre förutsättningar för människor att snabbare få ett jobb.

Med vår samlade, gedigna erfarenhet inom kompetensförsörjning ifrån utbildning, bemanning, rekrytering och andra arbetsmarknadspolitiska insatser så hoppas vi kunna ha en positiv påverkan på arbetslösheten i dessa hårda tider och vi har som målsättning att hjälpa alla våra deltagare vidare till arbete eller studier.” säger Mattias Johansson, affärsområdeschef, Stöd & Matchning.

Det här erbjuder Veldi Kompetens

Tjänsten börjar alltid med ett kartläggningssamtal mellan dig som arbetssökande och oss på Veldi. Utifrån detta samtal tar vi tillsammans fram en skräddarsydd plan för hur du ska nå arbete eller studier. Vi stöttar med exempelvis:

  • Hitta och söka jobb eller utbildning
  • Skapa ansökningshandlingar
  • Arbetsgivarkontakter
  • Studiebesök
  • Intervjuträning
  • Språkträning
  • Studie och yrkesvägledning

Hur kan du välja Stöd och matchning på Veldi Kompetens?

Prata med din handläggare eller kundtjänst på Arbetsförmedlingen och säg att du vill börja på Stöd och matchning hos Veldi Kompetens. Arbetsförmedlingen bedömer ditt behov av tjänsten och avgör om du får börja.

Du kan också logga in på ”mina sidor” på arbetsformedlingen.se och där direkt välja Veldi Kompetens som din leverantör av tjänsten.

För mer information är du välkommen att kontakta Mattias Johansson, Affärsområdeschef, Stöd och matchning. Tel: 0709-74 98 77, e-post: mattias.johansson@veldikompetens.se