Samtliga tjänster och utbildningar nu på plats i Halmstad!

Samtliga tjänster och utbildningar nu på plats i Halmstad!

Veldi Kompetens fortsätter att expandera i Halmstad. Nu är alla tjänster och utbildningar som vi erbjuder igång – och det är full fart framåt som gäller!

Här utbildas industrimedarbetare och elever för att bland annat bli IW-certifierade (International Welding) inom svets. På plats finns av utbildningarna CNC Teknik Grön och Blå som är validerad efter deltagarnas kunskaper.

– Alla elever har även genomgått den grundläggande industribasvalideringen. På det sättet kartlägger vi elevernas kunskapsnivå och de möjligheter som finns till anställning efter avslutad utbildning, förklarar Roger Psajd, VD på Veldi Kompetens.

– Som deltagare får du lära dig grunderna, men också chansen att utbilda dig till internationell svetsare. Det ger ett certifikat som det är en stor fördel att kunna visa för företagen, säger svetsläraren Bengt Andersson

Jörgen Andersson, som går Svets och Plåt med inriktning mot IW, håller med. Han tror att den internationella kompetensen kommer att bli allt viktigare i framtiden.

Max Dahl, jobbar som CNC-operatör på CNC Teknik i Laholm. Han gick nyligen CNC Grön och säger så här:

– Utbildningen var kort och konkret. Vi varvade teori och praktik på ett väldigt bra sätt, och dessutom var det erfarenhetsutbyte vi hade lärorikt.

Dessutom finns just nu sju tjejer med i de utbildningar som bedrivs i Halmstad. En av dem är Hanna Alaghawan som kom till Sverige från Syrien och nu studerar CNC Teknik. Hanna drömmer om att få jobba ett storföretag.

På plats finns sedan en tid även Stöd och matchning. Denna tjänst utförs på uppdrag av Arbetsförmedlingen och vänder sig till som arbetssökande som behöver förstärkt och anpassat stöd i ditt jobbsökande. Syftet är att eleven ska kunna börja arbeta eller studera så fort som möjligt efter avslutad utbildning.

– Med hjälp av en handledare erbjuds deltagaren individuellt anpassat stöd för att snabbare kunna hitta ett jobb eller börja studera. Man kan till exempel få hjälp med att hitta och söka jobb, skapa ansökningshandlingar, kontakter med arbetsgivare, studie- och yrkesvägledning, studiebesök, språkundervisning med mera, förklarar Mattias Johansson, affärsområdeschef, Stöd & Matchning, och avslutar med att poängtera att det inte är enbart inom industri som Veldi har ett brett och upparbetat nätverk.

Detsamma gäller även om man gärna vill jobba inom vård och omsorg, barnomsorg eller handel och administration.

– Oavsett vad du har för framtida drömyrke finns Veldi där för att vi tillsammans ska kunna nå dina framtida mål.

Ta gärna en titt på vår film om Veldi i Halmstad för att lära dig mer om vad vi gör, hur vi jobbar och hur du ha nytta av det. Du får bland annat träffa en av våra elever Max Dahl som fått ett kvalificerat CNC-jobb efter sin utbildning.

Mer om Veldi Kompetens i Halmstad