Kostnadsfri kompetenshöjning genom Veldi – ansök redan idag!

Kostnadsfri kompetenshöjning genom Veldi – ansök redan idag!

Med hjälp av oss kan ditt företag få viktigt stöd, helt utan kostnad, när det gäller validering och kompetenshöjande insatser för era medarbetare. Medlen kommer från Europeiska Socialfonden och syftar till att lindra pandemins konsekvenser.

Det handlar om riktade insatser för att stötta industriföretag som påverkas av Coronapandemin. Kanske har även ni tvingats till neddragningar eller andra åtgärder för att klara situationen?

Veldi kan redan nu processleda er i tre värdefulla ESF-projekt inom validering och kompetenshöjande insatser för er produktionspersonal. Det kan vi göra vid våra auktoriserade testcenter i Malmö, Växjö, Göteborg, Halmstad, Eksjö, Borås och Jönköping. Där har vi utbildade testledare på plats för att hjälpa er att höja kompetensen inom er organisation.

– Det här är en unik möjlighet till kompetensutveckling och validering för att ni ska kunna stå väl rustade för att möta de höga kompetensbehov som idag finns på marknaden. Detta blir ännu viktigare i dessa tider när nya utmaningar har tillkommit i och med pandemin, säger Stefan Psajd som är projektledare och kompetenscoach.

Ni kan ansöka om att delta i projekt som omfattar:

  • Handledning av en kompetenscoach
  • Validering av produktionspersonal
  • Kompetensutveckling

Ett av projekten heter ”Kompetenssäkrad individ 2020–2022”. Projektet omfattar 17 miljoner kronor och här eftersöks fortfarande intresserade. För just svetsande företag finns mycket stor nytta eftersom det kommer att ingå en hel del finansierade valideringar och även stöd för att utveckla ett strategiskt arbete med kompetensförsörjning.

Ni utbildas med hjälp av beprövade, enkla och resurseffektiva insatser som under de senaste två åren använts med stor framgång i drygt 200 industriföretag runt om i Sverige. Bland annat ingår handledning, branschvalidering och kompetensutveckling.

Se ansökningslänk nedan. Det går också bra att ställa frågor till Johan Nordberg, SKTC, johan@sktc.se 072-058 39 93.

Projekten är i full gång och kommer att pågå till november 2022 och det finns plats för fler företag som vill delta. Om ni är intresserade kan ni läsa mer i länkarna nedan och göra er ansökan där. Är du nyfiken eller har frågor?

Kontakta:

Stefan Psajd, Projektledare/kompetenscoach
stefan.psajd@veldikompetens.se / 073 382 51 64

Vi hjälper er från start till mål under hela projektgången.

Projekt 1: Framtidssäkrad industri

https://svenskindustrivalidering.se/framtidssakrad-industri/

Projekt 2: Kompetenssäkrad individ

https://svenskindustrivalidering.se/kompetenssakrad-individ/

Projekt 3: ESF-projektet Kompetens för konkurrenskraft – för individer och företag

https://tsl.se/allt-for-dig-som-arbetsgivare/ansok-om-kompetensutveckling/