Grattis Helsingborg – nu kommer vi även till er!

Grattis Helsingborg – nu kommer vi även till er!

AF har valt Veldi Kompetens som leverantör för sina framtida industriutbildningar i Helsingborg. På den nya skolan, som öppnar 1 oktober, kommer vi att utbilda inom CNC och svets samt industri BAS.  

 

– Helsingborg är en strategiskt viktig ort eftersom vi redan finns i Göteborg, Halmstad och Malmö. Nu kan vi knyta ihop hela Västsverige som ett område tack vare den nya skolan, säger VD Roger Psajd.

 

Veldi kan genom denna etablering erbjuda industriföretagen i området förstklassig, efterfrågad kompetensförsörjning för nyanställda medarbetare, utbildning för befintliga anställda samt bemanning och rekrytering.

– Vår tjänst Stöd och matchning vänder sig till arbetssökande. Vårt skickliga team som jobbar med dessa frågor kommer att bidra med värdefull stöttning för dem som letar jobb. Det finns tydliga resultat på att vi, tack vare denna tjänst, hjälpt en mycket hög andel av dem som ingått att hitta arbete på det här sättet.

 

Skolan öppnar 1 oktober och Veldi kommer, som på alla övriga orter, att satsa stort på digitalisering, riktiga maskiner och många olika möjligheter till certifieringar som exempelvis CNC- Grön, IW- samt truckutbildningar.

 

Verksamheten kommer att ledas av Kristina Milotic. Hon kommer närmast från Veldi Malmö och har 26 års erfarenhet av vuxenutbildning som elev, lärare och förstelärare, samt de senaste 6 åren som skolledare inom samma kommun. Kristina känner sig väldigt inspirerad inför det nya uppdrag som väntar.

 

– Jag ser mycket fram emot den här spännande arbetsuppgiften och tror att vi har alla möjligheter att lyckas skapa ett mervärde för Helsingborg, med fokus på gedigen verkstadskunskap, kvalitet och professionalitet. Vårt mål är att utbilda nya CNC-operatörer och svetsare som är redo att axla rollen som självständiga, kunniga och entusiastiska medarbetare på någon av stadens många verkstäder i behov av ny kompetens med branschfärska kunskaper.