Vuxenutbildningar

Våra vuxenutbildningar

Våra vuxenutbildningar är mellan 1 och 1,5 år långa och du läser på deltid eller distans beroende på vilken ort du söker till. När du utbildar dig hos oss får du vara på en arbetsplats och genomföra delar av din utbildning på plats hos ett företag med stöd av en handledare. Vi erbjuder även påbyggnadskurser där du kan göra svetsarprövningar för internationell svetsare eller få certifikat för grönt eller blått kort inom CNC.

Du söker till oss via din hemkommun, eller via webben på den ort där du vill söka utbildning. Alla utbildningar är avgiftsfria men det kan finnas andra omkostnader som arbetskläder eller läroböcker. Du har även rätt till studiemedel under tiden och får ett slutbetyg när du är klar. Vi är idag verksamma i Eksjö, Göteborg, Jönköping, Malmö.

Här finns vi

Svetsare

För dig som gillar att jobba med händerna

Det kommer att finnas stor efterfrågan även på utbildade och kompetenta svetsare framåt. Ett jobb som svetsare passar dig som är praktiskt lagd och gillar att jobba med händerna. Som svetsare fogar du samman metalldelar med hjälp av olika svetsmetoder inom tillverkning, montering eller reparation. Svetsning utförs exempelvis inom tillverkningsindustrin, vid broanläggningar, husbyggen, vid installation av rörsystem inom processindustrin eller vid smidesarbete.

Som svetsare är det viktigt att kunna följa instruktioner samt att kunna läsa och förstå ritningar. Dessutom är det nödvändigt att du är noggrann och kan leverera rätt kvalitet i rätt tid och kan förutse risker i arbetet.

CNC-operatör

För dig som är både teoretiskt och praktiskt lagd

Framtidsmöjligheterna för CNC-operatörer ser mycket ljusa ut. Ett sådant jobb passar dig som är noggrann, gillar programmering samt är både teoretiskt och praktiskt lagd. Som CNC-operatör kvalitetssäkrar du produktionsflödet från början till slut genom att programmera maskiner utifrån ritningar eller CAD/CAM-underlag.

Du får lära dig att skapa datorprogram som styr en CNC-svarv som kan producera detaljer till exempelvis fordonsindustrin. Arbetet som CNC-operatör innehåller allt från att läsa ritningar och programmera till att rigga och övervaka produktionsprocessen.

Kantpressare

För dig som gillar detaljer och är noggrann

Som utbildad kantpressare formar du detaljer av metall i en pressmaskin. Du tillverkar delar till färdiga produkter, till exempel plåtdetaljer till en bil. Det är viktigt att det blir exakt eftersom man arbetar med så små skillnader som ett par tiondels millimeter.

Kantpressaren är en kugge i produktionen och jobbar med att hålla leveranstider, rapportera om produktionsresultat och kvalitetsprov.

Elektriker

För dig som är en praktisk problemlösare

Att arbeta som elektriker innebär ett roligt och varierande jobb där du träffar många olika människor och utför många olika typer av uppgifter. Området är stort och du kan enkelt specialisera dig som elektriker. Mycket av arbetet är tekniskt baserat, men det förekommer också rent hantverksmässiga inslag.

I utbildningen läser du teori och gör praktik i form av arbetsplatsförlagt lärande (APL). Din APL gör du på en arbetsplats där du får följa en elektriker och träna på moment som du lärt dig.

Språkstöd

Veldi har också utbildningar med språkstöd. Det är för dig som vill läsa svenska samtidigt som en industriutbildning hos oss. Du får samma utbildning som i  yrkesutbildningen men utvecklar också din yrkessvenska.

Vill du prata med oss?

Kontakta oss via telefon 010 207 06 02, eller besök vår kontaktsida för fler kontaktuppgifter.