Vuxenutbildningar

CNC-operatör

För dig som är både teoretiskt och praktiskt lagd

Framtidsmöjligheterna för CNC-operatörer ser mycket ljusa ut. Ett sådant jobb passar dig som är noggrann, gillar programmering samt är både teoretiskt och praktiskt lagd. Som CNC-operatör kvalitetssäkrar du produktionsflödet från början till slut genom att programmera maskiner utifrån ritningar eller CAD/CAM-underlag.

Du får lära dig att skapa datorprogram som styr en CNC-svarv som kan producera detaljer till exempelvis fordonsindustrin. Arbetet som CNC-operatör innehåller allt från att läsa ritningar och programmera till att rigga och övervaka produktionsprocessen.

Svetsare

För dig som gillar att jobba med händerna

Det kommer att finnas stor efterfrågan även på utbildade och kompetenta svetsare framåt. Ett jobb som svetsare passar dig som är praktiskt lagd och gillar att jobba med händerna. Som svetsare fogar du samman metalldelar med hjälp av olika svetsmetoder inom tillverkning, montering eller reparation. Svetsning utförs exempelvis inom tillverkningsindustrin, vid broanläggningar, husbyggen, vid installation av rörsystem inom processindustrin eller vid smidesarbete.

Som svetsare är det viktigt att kunna följa instruktioner samt att kunna läsa och förstå ritningar. Dessutom är det nödvändigt att du är noggrann och kan leverera rätt kvalitet i rätt tid och kan förutse risker i arbetet.

Våra vuxenutbildningar

Våra vuxenutbildningar är mellan 1 och 1,5 år långa och du läser på deltid eller distans beroende på vilken ort du söker till. När du utbildar dig hos oss får du vara på en arbetsplats och genomföra delar av din utbildning på plats hos ett företag med stöd av en handledare. Vi erbjuder även påbyggnadskurser där du kan göra svetsarprövningar för internationell svetsare eller få certifikat för grönt eller blått kort inom CNC.

Språkstöd

För dig som vill läsa svenska samtidigt som du studerar en industriutbildning hos oss på Veldi finns utbildningar med språkstöd. Du får samma utbildning som ges i ordinarie yrkesutbildning men utvecklar även språk- och yrkeskunskaper samtidigt genom yrkessvenska.

Så söker du

Du söker till oss via din hemkommun, eller via webben på den ort där du vill söka utbildning. Alla utbildningar är avgiftsfria men det kan finnas andra omkostnader som arbetskläder eller läroböcker. Du har även rätt till studiemedel under tiden och får ett slutbetyg när du är klar. Nedan länkar till kommuner där vi redan idag är verksamma.

Sök via ort

Behöver du hjälp eller vill ha mer information?
Kontakta oss!

Samuel Carlsson

Affärsområdeschef, Utbildning

Veldi kompetens

Telefonnummer
0707406495

Mail
samuel.carlsson@veldikompetens.se

Karin Ekeblad

Studie- och yrkesvägledare

Veldi kompetens

Telefonnummer
0721552327

Mail

karin.ekeblad@veldikompetens.se

Vill du prata med oss?

Kontakta oss via telefon 010 207 06 02, eller besök vår kontaktsida för fler kontaktuppgifter.