Heidenhain-utbildningar

Utbildningar i samarbete med Heidenhain

Programmeringsutbildningar

Under 2 till 3,5 dagar, beroende på kursval, får du en intensivutbildning i TNC- programmering. Där inhämtar du rikligt med information från erfarna lärare samt får praktiskt öva och utveckla nya färdigheter. Utbildningen är uppdelad i tre nivåer för fräsning, från en instegskurs, till fördjupad vidareutbildning, och steg 3 – vår mest avancerade kurs där du lär dig att  skapa 3D- och Q-program.

Alla programmeringskurser kan också genomföras externt på plats hos er.

Programmering steg 1

3,5 dagar

För dig som arbetar med TNC 320 till och med TNC 640 och har erfarenhet av verktygsmaskiner och bearbetning. Ingen eller begränsad vana vid TNC-programmering. Målet med kursen är att kursdeltagarna kunna skapa och testa program från en ritning på arbetsstycket.

Programmering steg 2

3 dagar

För dig som behärskar grunderna i programmering, men vill lära dig mer. Du ska efter kursen kunna klara av att programmera de flesta typer av arbetsstycken. Förkunskaper som krävs är Programmering steg 1.

Programmering steg 3

3 dagar

Praktisk programmering för dagens och framtidens behov. Skapa egna enkla 3D- och Q-program, förstå mer komplicerade 2D-, 3D- och Q-program. Du behöver ha längre erfarenhet av TNC-programmering och ett intresse för avancerad programmering för att kunna läsa kursen.

CAD /CAM-programmering med Heidenhainstyrning

2 dagar

Specialutbildning för dig som jobbar med CAD/CAM-program i Heidenhainstyrning. Du får lära dig grunden med programstruktur och verktygshantering för att gå vidare till vanliga cykler för enkla bearbetningar manuellt och grafisk test av program. Utbildningen avslutas med praktiska övningar i maskin.

Kundanpassade kurser

Vi skräddarsyr gärna en utbildning som passar era specifika behov. Maila eller ring Pierre hos oss på Veldi så tar vi tillsammans fram en lösning som passar just er.

Vill du veta mer om utbildningarna?

Kontakta Pierre för mer info på mejl:  pierre.tegenstam@veldikompetens.se.