Veldi öppnar ny industriskola i Stockholm 1 januari!

Veldi öppnar ny industriskola i Stockholm 1 januari!

Stockholms stad har tecknat avtal med Veldi Kompetens, som är landets största utbildningsföretag inom industri, för att starta en skola med framtidens industriutbildningar till årsskiftet. Snart kommer det att vara möjligt att söka in.

Veldi Kompetens ingår i skolkoncernen STRIGO och bedriver industriutbildningar ibland annat Göteborg och Malmö. I Stockholm finns man redan etablerad med sina vård- och omsorgsutbildningar genom MoA Lärcentrum.

– Nu är det Stockholms vuxenutbildnings tur att få del av vårt helhetskoncept som ger eleverna den vassaste utbildningen på marknaden med goda möjligheter till jobb inom industrin där många av framtidens arbetstillfällen kommer att finnas, säger Roger Psajd, som är VD på Veldi Kompetens.

Han betonar att det som skiljer Veldi från övriga branschaktörer är att man:

  • Har en välsmord kompetensförsörjningskedja med stöd och matchning samt upparbetade kontakter med ett stort antal svenska industriföretag vilket gör att sannolikheten att bli anställd efter avslutad utbildning är mycket stor.
  • Har riktiga produktionsmaskiner på alla sina skolor samt kompetenta och motiverade lärare med en gedigen bakgrund inom industrin.
  • Ligger i framkant när det gäller IT och distansutbildning.

– Att vårt utbildningskoncept ligger helt rätt i tiden har vi fått ytterligare belägg för under Corona-pandemin. Med hjälp av vår välutvecklade lärplattform har vi kunnat fortsätta att lägga ut filmer och information hela tiden, vilket gjort att eleverna har kunnat genomföra sina studier.

– När vi nu etablerar oss i Stockholm kommer vi att erbjuda IW svetsutbildning och CNC-utbildning med möjlighet att certifiera sig som grön och blå CNC-tekniker och IW diplom med svetsarprövningar. Dessa kompetenser kommer att vara mycket betydelsefulla för svensk industri. Jag ser fram emot att ge våra elever i huvudstaden en kick-start på sin resa mot framtidens industrijobb, avslutar Roger Psajd.