Stockholm

Om skolan

Studera i trivsamma miljöer med riktiga produktionsmaskiner och digitaliserad undervisning i våra lokaler på bästa läge i Årstaberg med nära till kollektivtrafik. Vi finns på Upplagsvägen 10B, på gångavstånd från Årstabergs station dit du tar dig med både buss, pendeltåg och tvärbana. 

Lokalerna är ljusa och fräscha med stor verkstad för både svets, svarv och fräs. Utöver verkstad och lektionssalar finns grupp- och konferensrum samt ett fullt utrustat elevkök. Kaffe, te och varuautomat finns i lokalerna. 

Prövning & Validering

Prövningstillfällen 2022, Veldi Kompetens Stockholm

Vecka 17 onsdag 27 april Anmäl senast söndag 27 mars
Vecka 22 onsdag 1 juni Anmäl senast söndag 1 april
Vecka 31 onsdag 3 augusti Anmäl senast söndag 3 juli
Vecka 42 onsdag 19 oktober Anmäl senast söndag 18 september
Vecka 51 onsdag 21 december Anmäl senast söndag 20 november

Välkommen att kontakta kim.renstrom@veldikompetens.se för mer information. Anmäl dig genom att ange ditt för- och efternamn, din hemkommun, kursen du önskar pröva samt om du läst kursen tidigare, i sådant fall ska du även bifoga betyg. Anmälan görs senast 30 dagar innan prövningstillfället. När du har gjort en anmälan så får du ett mejl med information om tider och hur du betalar.

Viktigt att tänka på innan prövning bokas!

Läs igenom detta innan du bokar en prövning. Kontrollera att vi har avtal med din hemkommun, det ser du lättast på kommunens webb. Prövningar berättigar inte till studiestöd från CSN. Har du betyg från kommunal vuxenutbildning i kursen du önskar pröva så ska detta bifogas med din ansökan. Är betyget icke godkänt är prövningen kostnadsfri i annat fall erläggs en avgift om 500 kronor som ej återbetalas vid avbokning eller icke genomförd prövning. Legitimation ska alltid uppvisas på prövningstillfället i annat fall får prövningen ej genomföras.

En prövning per tillfälle och person gäller utan undantag. Önskar du boka in fler prövningar är vår rekommendation att du sprider dessa på flera skolor och tillfällen. En prövning i en kurs innebär att du på egen hand läser in en kurs och sedan gör en prövning på hela kursens innehåll utifrån det centrala innehållet, kursens syfte och kunskapskrav. Därefter får du ett officiellt betyg F-A. Prövningen omfattar hela kursen enligt den nationella kursplanen och testar alltså dina kunskaper mot Skolverkets nationella kursmål och betygskriterier. Dessa hittar du på Skolverkets hemsida www.skolverket.se.

Vid prövning är det du som självständigt läser in kursen inför tillfället enligt kursmålen. Du är själv ansvarig för att anmälan avser korrekt kurs, detta kan ej ändras efter anmälan. Vi kan rekommendera kurslitteratur men vill trycka på att det är av stor vikt att använda fler källor och litteratur inför en prövning.

Behöver du hjälp eller vill ha mer information?
Kontakta oss!

Kim Renström

Rektor, Stockholm

Veldi Kompetens

Telefonnummer
073 673 54 85

Mail
kim.renstrom@veldikompetens.se

Vill du prata med oss?

Kontakta oss via telefon 010 207 06 02, eller besök vår kontaktsida för fler kontaktuppgifter.